PARTICULIER ONDERWIJS

WAAROM KIEZEN VOOR PARTICULIER ONDERWIJS

Het particulier onderwijs maakt momenteel een opmars in Nederland. Particulier onderwijs is onderwijs dat niet door de overheid wordt betaald. Particuliere scholen moeten aan bepaalde eisen voldoen, maar zijn verder vrij in de invulling van het onderwijs. Een particuliere school voor kinderen die leerplichtig zijn, moet door de minister van OCW worden erkend. De onderwijsinspectie houdt toezicht op het niveau van het onderwijs en controleert jaarlijks of de particuliere school de erkenning mag behouden.

Er heerst een groeiende behoefte bij ouders om hun kinderen bij een particuliere instelling naar school te laten gaan. Met de bezuinigingen op het onderwijs die de afgelopen decennia zijn doorgevoerd, is er steeds minder aandacht voor de individuele leerling.

AANDACHT VOOR JE KIND

KIES JE VOOR HAIR POINT, DAN INVESTEER JE IN AANDACHT VOOR JE KIND

De kracht van onze school zit in de kleinschaligheid, dat is de reden waarom ouders en leerlingen voor Kappersacademie Hair Point kiezen.

Onze aandachtspunten:
• Onderwijs op maatKleine klassen
• Persoonlijke aandacht
• Korte lijnen
• Duidelijkheid
• Structuur
• 100% slagingsgarantie
• Betaalbaar particulier onderwijs

Aandacht voor je kind

Het docententeam van Hair Point heeft passie voor onderwijs en de ontwikkeling van de leerling. Zij staan klaar om jou te begeleiden op weg naar je diploma. In combinatie met jouw inzet en motivatie wordt dit doel zeker gehaald.

De keuze voor een opleiding en een school maak je niet even zo maar. Daar gaat heel wat huiswerk aan vooraf. Informatie verzamelen via je decaan, beroepenmarkten, folders en internet. De mogelijkheid bestaat ook om het rapport van de onderwijsinspectie te raadplegen. Hierin wordt de kwaliteit van een particuliere school inzichtelijk gemaakt. Zo zijn leerprestaties, aanbod van de leerstof, pedagogisch- en onderwijsklimaat, leerlingenzorg en -begeleiding en algehele kwaliteit opgenomen. Maar dit zegt natuurlijk niet alles.

KOM GEWOON DE SFEER PROEVEN!

Een keuze voor een school is er namelijk ook zeker een waar ‘een goed gevoel’ meespeelt. Door een keer te gaan kijken op een particuliere school, krijg je een beter beeld van de sfeer en mentaliteit die er heersen, de kinderen die er naar school gaan en de docenten die er werken.

Tot ziens op de open dag!