Jij wil toch ook de beste opleiding!

Wil jij een professional worden in het kappersvak? Kies dan voor de 2-jarige beroepsopleiding Kapper/Allround Kapper óf de 3-jarige beroepsopleiding Kapper/Allround Kapper met als specialisatie Beauty Artist. Kappersacademie Hair Point biedt jou de mogelijkheid om in 2 of 3 jaar een erkend diploma te behalen. Maar hoe weet je of je ‘geknipt’ bent voor het vak?

Geknipt voor het vak?

Wie denkt dat het kappersvak niet meer is dan alleen een leuk modelletje knippen heeft het mis. Bij Hair Point leren we de studenten niet alleen te luisteren naar de klant, maar ook te ‘kijken’ naar de klant. Als je weet ‘wie’ je klant is, kun je pas starten met een behandelplan. En vergeet niet, het uitgangspunt van iedere behandeling moet een combinatie zijn van de wens van de klant en het advies van de kapper/ kapster.

Voeg aan dit recept nog toe een dosis creativiteit, klantvriendelijkheid, overtuigingskracht en doorzettingsvermogen en je hebt de juiste ingrediënten die nodig zijn in het kappersvak.

Hoe kun je de beste worden?

Het kappersvak is een populair vak. Heel veel jongeren kiezen voor deze richting. Vraag jij je af hoe je de beste kunt worden?! Door er alles uit te halen wat er in zit en Hair Point helpt je daarbij. We hebben al voldoende ‘knippers’ rondlopen, wij zijn juist op zoek naar gepassioneerde kappers/kapsters die zich graag willen laten opleiden tot de beste. Wij werken met kleine klassen, hanteren een gevarieerd lesprogramma, bieden intensieve lessen en zorgen voor volop aandacht. Het rooster is dusdanig ingericht dat het uitvallen van lessen niet voorkomt.

Keuzedelen

Tijdens de opleiding staat het kappersvak met alle bijbehorende technieken centraal. Aan deze kwalificatie zijn ook een tweetal keuzedelen toegevoegd. Het keuzedeel is een verrijking bovenop de kwalificatie. Hiermee kan de student zijn/haar vakmanschap verbreden of verdiepen.

Het keuzedeel is een verplicht onderdeel binnen de mbo-opleiding en beslaat 15 % van de opleidingstijd. De student doet er ook examen in. Naast deze praktijkvakken krijg je ook vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

aanvullende informatie
 • Particulier onderwijs

  Kappersacademie Hair Point is een particuliere instelling. Particulier onderwijs is onderwijs dat niet door de overheid wordt betaald. Momenteel maakt het particuliere onderwijs een opmars in Nederland. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

 • Onderwijsinspectie

  Kappersacademie Hair Point heeft zich op eigen verzoek onder toezicht gesteld van de onderwijsinspectie, waardoor je gewaarborgd bent van optimale kwaliteit.

 • Studiefinanciering

  Kappersacademie Hair Point is een door het Ministerie van OCW erkend opleidingsinstituut. Studenten van 18 jaar en ouder komen in aanmerking voor studiefinanciering en een ov-jaarkaart. Ouders van kinderen jonger dan 18 jaar kunnen in aanmerking komen voor het kindgebonden budget (de tegemoetkoming in de studiekosten komt hiermee te vervallen). Op de website van de Belastingdienst kun je via een proefberekening eenvoudig zien of je voldoet aan de voorwaarden om kindgebonden budget te ontvangen.

 • Opleidingsniveau

  Beide dagopleidingen zijn voltijd MBO-opleidingen op eindniveau 3.

 • Praktijk & theorie

  Het grootste gedeelte (90%) van de lessen bestaat uit praktijkonderwijs dat is gericht op salonervaring, de overige 10% van de lessen bestaat uit theorieonderwijs.

 • Shows & buitenschoolse opdrachten

  Kappersacademie Hair Point is present bij vele jaarlijkse shows en opdrachten in het hele land en ver daar buiten. Amsterdam Fashionweek, Halloween Fright Nights Walibi Holland, Solar Festival, Dominator en backstage werk bij diverse musicalproducties om maar eens iets te noemen. Stuk voor stuk ervaringen van onschatbare waarde!

 • Gastlessen

  De grote haarcosmeticaconcerns weten Hair Point te vinden voor de juiste professionals om gastcolleges, demonstraties en shows te geven.

 • Hair Point Kappersgroothandel

  Naast het verzorgen van opleidingen is Hair Point ook een welbekende leverancier van kappersbenodigdheden. Hair Point is voor vele kapsalons en -ketens de ‘preferred’ supplier, zowel voor talent als voor haarverzorgingsproducten. Zo houden we op alle mogelijke manieren feeling met de haarmodewereld en krijgen we voortdurend vacatures toegespeeld voor bij ons afgestudeerde studenten.

Schoolkeuze

Kiezen voor een vak is één, maar hoe zit het met je schoolkeuze? Het ligt voor de hand om je opleiding bij de dichtstbijzijnde kappersschool te volgen. Toch is het belangrijk om vooraf goed je huiswerk te doen. Bezoek open dagen, proef de sfeer, praat met studenten en docenten, kijk naar de grootte van de klassen en informeer naar het slagingspercentage

Heb je de Open Dag van Kappersacademie Hair Point gemist? Geen probleem! Het is altijd mogelijk om de academie te bezichtigen op een moment die jou en je ouders goed uitkomt. Bel vooraf wel even voor een afspraak met de leerlingcoördinator Mw. Janice Rijgersberg,070 – 3598600. De leerlingen en docenten van Hair Point heten je van harte welkom.