NRTO-keurmerk

 

Kappersacademie Hair Point ontvangt het NRTO-keurmerk
Het NRTO-keurmerk is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingenmarkt. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de brancheorganisatie voor trainen en opleiden.

Een onafhankelijke, externe certificerende instelling heeft tijdens een audit vastgesteld dat Kappersacademie Hair Point voldoet aan de kwaliteitseisen van het NRTO-keurmerk. Hiermee kan Hair Point aantonen dat hij voldoet aan hoge eisen voor transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel. “Het keurmerk bewijst dat wij de belangen van de leerling voorop stellen, kwalitatief hoge opleidingen leveren en eerlijk en oprecht onderwijs bieden”, vertelt directeur Sandy Rijgersberg van Hair Point.

 

Keurmerk geeft zekerheid bij de keuze voor een aanbieder
Private opleidingsbureaus, onderwijsinstellingen en exameninstituten hebben een breed en divers aanbod aan opleidingsvormen, -technieken en -instrumenten. Deze diversiteit is de kracht van de private opleidingsbranche. Het NRTO-keurmerk fungeert in de opleidingenmarkt als een teken van kwaliteit en professionaliteit. Het geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij de keuze voor een opleidingsinstituut, trainingsbureau, EVC-aanbieder of examenaanbieder.

———————

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sandy Rijgersberg, directeur Hair Point
Telefoon: 070 – 346 57 08, e-mail sandy@hair-point.nl

Buziau

Een revue vol variété, humor en show! En onze leerlingen zijn erbij!

De vergeten, Rijswijkse komiek Johan Buziau staat centraal in deze grootschalige revue vol humor, zang, dans en acrobatiek. O.l.v. van Karel de Rooij (Mini & Maxi) en Fred Florusse (Don Quishocking) m.m.v. professionele acteurs, Rijswijks Jeugdtheater en natuurlijk de leerlingen van Kappersacademie Hair Point. Van 17 t/m 23 oktober zijn onze leerlingen achter de schermen te vinden en verzorgen zij het haar en de make-up van de acteurs.

 

Anita 25 jaar in dienst!

Zaterdag 1 oktober 2016
Docent Anita Allen is vandaag 25 jaar in dienst! Uit handen van de directie krijgt Anita 25 rode rozen en 1 witte roos voor komend jaar.
Namens het hele team van Hair Point van harte gefeliciteerd.

Super trots zijn wij op onze oud-leerlingen Mandy en Irem. In de zomer van 2015 hebben zij succesvol de opleiding Beauty Artist afgerond en nog geen half jaar later zijn zij de trotse eigenaresses van een fantastisch mooie salon in Voorburg! Wie had gedacht dat zij het plan geschreven tijdens de ondernemerslessen zouden gaan uitwerken? Gefeliciteerd meiden! Namens het hele team van Hair Point veel succes. Als er een gouden duo is die dit kan, zijn jullie het wel!
De nieuwe kapsalon Mandy’s Haarsalon wordt gerund door de jonge ondernemers Mandy en Irem (foto: Inge Koot). Bron: Het Krantjeonline.nl

Nieuwe kapsalon, Mandy’s Haarsalon, is aanwinst voor de buurt

Voorburg – Het is niet een heel voor de hand liggende plek voor een kapsalon maar Mandy’s Haarsalon aan de Johan Coollaan 19 in Voorburg is door buurtbewoners en bezoekers van de naastgelegen sportschool en zonnebank met open armen ontvangen. “We zijn net drie weken geopend en hebben het al heel erg druk”, vertelt Mandy Emmerik.

De twintigjarige Mandy werd best wel een beetje overvallen door het idee van haar vader om haar eigen kapsalon te beginnen. “Het pand naast de sportschool waar mijn vader een paar keer per week sport stond al lange tijd leeg. De verhuurder wilde hier wel een kapsalon of nagelstudio in hebben en toen dacht mijn vader dat is wel iets voor mijn dochter”, vertelt de jonge onderneemster lachend. “Ik woon nog thuis dus voor mij is het niet zo’n groot risico. Die kans krijg ik nooit meer dus ik ben ervoor gegaan.” Deze beslissing nam Mandy nadat zij haar beste vriendin Irem had gevraagd met haar dit avontuur aan te gaan. “Wij zijn al vanaf het eerste jaar van de kappersopleiding beste vriendinnen. Met haar durf ik dit wel. Wij vertrouwen elkaar en weten wat we aan elkaar hebben.”

Voordat de dames van start konden gaan moest er wel het een en ander aan het pand verbouwd worden. “Mijn vader heeft een maand vrij genomen van zijn werk en heeft hier alles geverfd, muurtjes verplaatst en spiegels opgehangen. Die spiegels heeft hij zelf gemaakt”, vertelt Mandy trots. Op de eerste dag dat de kapsalon open was hoopte Mandy en Irem nog wat te kunnen doen aan de inrichting maar daar kregen zij de kans niet voor. “Het was gelijk druk”, vertelt Irem. “Er was blijkbaar echt behoefte aan een kapsalon in deze buurt.” Met name de ouderen zijn blij met een kapper in de buurt.

De kapsalon bevindt zich tussen sportschool Basic Fit en de Hoogvliet aan de Monseigneur Van Steelaan. Ook vanuit de sportschool en zonnebank krijgen zij veel klandizie. De kapsalon is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er kan gratis geparkeerd worden voor de deur. “Klanten laten dan eerst bij mij hun wenkbrauwen epileren en gaan daarna door naar de zonnebank.” Irem is gespecialiseerd in het epileren met touw. Dit is een techniek om onzichtbare haartjes te verwijderen waarmee de meest strakke wenkbrauwen op een snelle manier gecreëerd kunnen worden.

Het voelt nog best onwerkelijk voor de vriendinnen om nu in hun eigen salon te werken. “Het grappige is dat wij tijdens onze studie een ondernemersplan hebben gemaakt gericht op dit pand niet wetende dat wij er later ook echt onze eigen kapsalon zouden openen.” Mandy’s Haarsalon is een gezellige kapsalon waar je op afspraak terecht kunt maar waar je ook zo binnen kan lopen. Zij knippen dames en heren in alle stijlen. Zij werken volgens de laatste technieken en houden hun kennis op peil door regelmatig cursussen te volgen.

Diploma-uitreiking juli 2014

Today is gonna be the day that
That we’re going to say goodbye
3 years had gone so fast
But forever will stay in mind
We hope this counts for you as well
Thanks for all the fun
Goodbyeee…

First class our teacher Syl
teached us how to do everything
Not all the stuff we’ve learned
was nice and fun to do
But even though because of this year
It got us where we are
Nowww….

Janice, Dikkie, Marcel, Syl and Birgit
Marijk, Anita, Jes and all the rest
Thanks for 3 awesome years
We wish you all the best
Goodbyeee…

So thank youuu, conjoooss
For laughing and crying together
But this is the end
Hair Point, Goodbyeee…..

Glamourdad Marcelala
was our teacher in our second class
Monday, circle of love
Really gonna miss this thing
But this is not the very last time
That you’ll ever see
Ussss…

Janice, Dikkie, Marcel, Syl and Birgit
Marijk, Anita, Jess and all the rest
Thanks for 3 awesome years
We wish you all the best
Goodbye…

So thank youuu, conjoooss
For laughing and crying together
But this is the end
Hair-point, Goodbyeee…..

Last year, the hardest year
But the best off al the three-hi
Dickster, thank you so much
for everything you did
The same counts for you Janice
You both have been the best
For sure….

So this is almost the end of the song
We hope you’ve enjoyed it all along
So let’s say it one more time
Hair Point
Goobyeeee….

So thank you, conjooosss
For laughing and crying together
But this the end
We love you allll

Opdracht fotoshoot maart 2013
Colour explosion by Puck van Nierop (Beauty Artist klas 2)

Onderstaande activiteiten worden jaarlijks mede mogelijk gemaakt door de teamleden en leerlingen van Kappersacademie Hair Point

Dit is slechts een greep uit alle activiteiten die jaarlijks door Hair Point mede mogelijk worden gemaakt.
  • Verzorging haar en visagie voor de voorstellingen van het Rijswijks Jeugdtheater (o.a. Jungle Book, De Piraten Dames van Kapitein Bree, 3 Musketiers) in de Rijswijkse Schouwburg.
  • Verzorging modeshow van de bekende couturier Marlon Borgschot in Amsterdam.
  • Het eerste Coole Sinterklaasfeest in het Silverdome te Zoetermeer, waarbij onze nieuwe Beauty Artist leerlingen voor het eerst aan het werk gingen. Zelfs de directie van Hair Point moest meehelpen met schminken om al het werk voor elkaar te krijgen.